Nieuwe Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera

15 dec 2020

De nieuwe Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 wordt per 1 januari 2021 van kracht. De nieuwe zorgmodule sluit beter aan bij de vigerende Richtlijn Diabetische Voet 2017 en de NHG-standaard DM2 2020. Ten opzichte van de eerdere versie uit 2014 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Naast een aanscherping op basis van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, zijn ook verbeteringen op basis van praktijkervaringen in deze versie meegenomen. Ook is er een landelijk kader geschapen om de zorg doorlopend te verbeteren en de kwaliteit te borgen. In de opbouw van de zorgmodule is een duidelijk onderscheid aangebracht tussen inhoudelijke- en organisatorische aspecten om de leesbaarheid te verbeteren. Deze wijzigingen hebben consequenties voor patiënten en de betrokken zorgverleners.

Documentatie
Alle zorggroepen hebben onlangs een aantal gedrukte exemplaren van de Zorgmodule inclusief praktische samenvattingskaart ontvangen. De digitale bestanden kunnen worden gedownload via https://www.podotherapie.nl/professional/actueel-nieuws-voor-zorgprofessionals/

Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. U kunt uw vragen sturen naar ledenservice@podotherapie.nl.

Met vriendelijke groet,

Marnix de Romph
Voorzitter Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Suggesties?