Samenwerkingsovereenkomst in Helpdesk Digitale Zorg ondertekend

12 apr 2021
Algemeen RHOGO Regio ICT

Amaris Zorggroep, Tergooi Ziekenhuizen en Regionale Huisartsen Organisatie Gooi & Omstreken (RHOGO) zijn samen de Helpdesk Digitale Zorg gestart. Op 6 april jongstleden zetten de partijen hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. De Helpdesk wil gezamenlijk optrekken in het ondersteunen van patiënten, cliënten en inwoners in de regio bij het gebruik van digitale zorg. De overeenkomst draagt bij aan de verdere professionalisering van de Helpdesk en vormt een goede basis voor het leveren van zorg dichterbij.

Ambitieuze plannen om meer digitale zorg te leveren kunnen alleen slagen als de patiënten en cliënten weten hoe ze digitale zorg moeten ontvangen. Die gedachte staat centraal bij de Helpdesk Digitale Zorg, die daar ondersteuning voor biedt. De Helpdesk beantwoordt onder meer vragen over beeldbellen, online fysiotherapie of het inloggen bij het patiëntenportaal. Daarnaast ondersteunt de Helpdesk bij het instellen van technische toepassingen, zoals het meten van de bloeddruk, hartslag en glucosewaarden.

Inmiddels zijn 26 partners aangesloten bij de Helpdesk. Er zijn al meer dan 2000 zorgvragers op weg geholpen en de handleidingen ruim 5000 keer geraadpleegd. De Helpdesk Digitale Zorg is ondergebracht bij het Zorg Innovatie Huis, het platform voor innovaties in de zorg.